sâmbătă, 29 decembrie 2012

Explozie de gusturi si culori - reteta noua :)


Bine v-am regasit alaturi de mine pe blog :* va multumesc pentru asta. Stiu ca e o perioada incarcata, perioada in care toate casele sunt aglomerate si mesele imbelsugate. In principiu, pe fiecare masa este acelasi tip de mancare. Eu va sugerez ceva nou, sa va uimiti invitatii cu o explozie de gusturi...si cand spun asta nu glumesc. Gata cu vorba, la treaba :*
Vrabioara de vita
2 cani supa de carne
Legume congelate (mazare si fasole galbena)
2 cepe
1 lingura unt
1 lingura bulion
1 banana
Orez
Plic sos Roquefort
Castraveti murati
Condimente dupa gust

Orez Risotto: Se toaca o ceapa marunta si se trage cu o lingura de unt. Cand ceapa devine sticloasa se adauga o ceasca de orez ales si spalat. Se lasa cateva minute sa se infierbante si orezul, se toarna 2 cesti si jumatate de Supa de carne, in care s-a amestecat o lingura de bulion. Se adauga sare, piper.
Separat se inabusesc legumele congelate

Vrabioara de pui: se prajeste la gratar (sau in cazul meu tigaie cu striatii) fara a adauga condimentele decat la final. Carnea de vita daca este sarata se intareste!
Ceapa ramasa si banana se taie rondele si se prajesc la gratar. Acestea o sa aiba un gust dulceag care in combinatie cu orezul risotto si carnea de vita o sa creeze o explozie a papilelor gustative.
Sosul Roquefort : se gaseste in comert la pliculet si se prepara foarte rapid. Eu aleg varianta in care amestec compozitia plicului cu lapte si aduc la fierbere, la foc mic, amestecand continuu.
POFTA BUNA ! 
...by MissMisha



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu