joi, 2 august 2012

Spaghetii cu rosii si busuioc


Da, gatesc :) spre surprinderea multor persoane. Revin pe blog cu o reteta noua, extrem de simpla, rapida si gustoasa: Spaghetii cu rosii
Ingrediente: 1 caciulie usturoi, 2 cepe normale, 1 lingura zahar, 2 conserve rosii taiate marunt (sa contina pulpa), 1 punga spaghetii, parmezan, sare, piper, chilli, busuioc.

Pentru inceput taiem 1/2 din caciulia de usturoi impreuna cu cele 2 cepe si le calin pana devin sticloase. Adaugam conservele de rosii, 1 lingura zahar, sare, piper si chilli. Lasam sa fiarba la foc mic cam 10 minute amestecand usor. 
La final, se adauga cealalta jumatate de caciulie usturoi pisata (nu taiata, se pastreaza aroma mai bine) si busuiocul.
Spaghetele se fierb al dente (vezi descrierea pastelor fierte al dente la postarea "Paste cu ciuperci") timp de 8 minute dupa care se strecoara si se trec prin jeturi de apa rece.
Se aseaza pe farfurie, se adauga sosul preparat mai sus, se presara parmezam peste intreaga compozitie si se mananca cu MULTA pofta ;) savurand aromele delicat imbinate. 

"C"- All rights reserved...by Misha









4 comentarii:

  1. Sis, incearca cu rosii si busuioc proaspete, iese mult mai aromat.
    Si uite si o reteta de salata cu paste: 150 g paste (spirale sau penne); 10 masline verzi sau rosii sau si,si; 2 ardei grasi (unul rosu si unul galben); 1 castravete,; 150 g branza feta; porumb (vara porumb copt, iarna conserva); menta proaspata (iarna, menta uscata); piper

    Mod de preparare:
    Se fierb pastele apoi se scurg si se racesc.Castravetii sunt taiati cubulete la fel si branza feta,ardeiul gras fasii.Se amesteca pastele,branza,maslinele fara samburi,castravetii,ardeiul gras,porumbul,menta si piperul.



    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. bravo,orice fata trebuie sa stie sa gateasca.reteta arata delicios!xoxoo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arata delicios si gustul e super bun. Multumesc pentru sustinerea acordata! O zi superba

      Ștergere